RADNI SASTANAK U SJEDIŠTU JU PRIRODA

AKTIVNOSTI UDRUGE

Dana 06.03.2019.u Rijeci – sjedištu JU PRIRODA , održan je radni sastanak povodom pokretanja ophodnji u svrhu sprečavanja onečišćenja  na području značajnog krajobraza Lisina Općine Matulji. Sastanku su prisustvovali predstavnici  JU Priroda , Općine Matulji i udruge Lisina avantura  .

Obveza udruge je vršiti terenske obilaske te u slučaju ugroženosti i devastiranja krajobraza , onečišćenja i uočenih drugih promjena u okolišu, promtno o tome obavijestiti Službu čuvara prirode – JU Priroda.

Dogovorena je procedura i tjedni ritam obilaska,utvrđivanje na terenu perimetra djelovanja – granica značajnog krajobraza Lisina ,izmijenjeni su kontakti za slanje izvješća i pozivanja u hitnim slučajevima Službe čuvara pririode ,te je dogovoren zajednički radni obilazak radi utvrđivanja kritičnih pozicija onečišćenja  radi  postavljanja video nadzora na tim mjestima. Nadalje JU Priroda će postaviti na prilaznim cestama ka Lisini i table upozorenja o zabrani odlaganja otpada,naznaka da je to zaštićeno područje i  pod video nadzorom.  Obavljen je i razgovor na temu edukacije članova udruge koji će raditi na zadacima iz djelokruga rada na zaštiti okoliša .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)