Članovi udruge Lisina Avantura održali niz akcija sakupljanja otpada na području zaštićenog krajolika

AKTIVNOSTI UDRUGE

U akciji je sudjelovalo 15 članova Udruge koji su još jednom pokazali koliko im je stalo do “Lijepe naše” ,a građane ovim putem mole da svoj otpad ne bacaju u okoliš nego iskoriste mogućnost da ga besplatno odlože na reciklažnom dvorištu.

Matulji – Udruga Lisina Avantura koja u suradnji s Općinom Matulji i županijskom Javnom ustanovom Priroda djeluje na očuvanju i promociji zaštićenog krajolika Lisina unazad dvije godine organizirala je niz akcija sakupljanja otpada na području zaštićenog krajolika.

– Cilj navedenih akcija bio je ukloniti sav dostupan otpad s područja zaštićenog krajolika a pogotovo pored prometnica koje vode ka Domu Lisina uz čije se rubove uobičajeno nalazi najviše odbačenog otpada. Tako je prošle subote Udruga ponovno organizirala akciju čišćenja na lokalnoj cesti koja od Rukavca vodi u Lisinu kao i na lokalnoj cesti prema Zdemeru koja prolazi uz bivši deponij Osojnica. Akcija je uspješno provedena zahvaljujući tvrtkama Zlatni Bush d.o.o. koja je ustupila svoje transportno vozilo te tvrtki Komunalc d.o.o. koji se akciji pridružio svojim specijaliziranim vozilom za skupljanje krupnog otpada što je sudionicima akcije umnogome pomoglo, poručili su nakon akcije.

U akciji je sudjelovalo 15 članova Udruge koji su još jednom pokazali koliko im je stalo do “Lijepe naše” ,va građane ovim putem mole da svoj otpad ne bacaju u okoliš nego iskoriste mogućnost da ga besplatno odlože na reciklažnom dvorištu.

Kako je sve proteklo pogledajte na fotografijama poduckun.net

Izvor poduckun.net