U Matuljima održana svečana sjednica Općinskog vijeća – Nagrada za životno djelo posthumno Borislavi Kalčić Jugo, godišnje nagrade udrugama Lisina avantura i Domoljub 1909 te Sonji Vlah

AKTIVNOSTI UDRUGE

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Matulji, koji službeno ”pada na Pusnu subotu, kada se u normalnim okolnostima održava Zvončarska smotra. A upravo Zvončarska smotra bila je samo jedna crtica iz bogate biografije pok. Borislave Kalčić Jugo kojoj je jučer posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo.

Uz Kalčić Jugo, pred nizom uzvanika iz pobratimljenih mjesta, susjednih gradova i općina te Primorsko-goranske županije, kao i općinskih vijećnika te predstavnika izvršne vlasti, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima općinskih javnih priznanja:

  • Udruzi Lisina avantura- Matulji radi postignuća i doprinosa od osobitog značenja u domeni očuvanja zaštićenog krajobraza Lisina,
  • Sonji Vlah radi postignuća i doprinosa od osobitog značenja u domeni kulture i društvenih djelatnosti
  • Udruzi Domoljub 1909 radi postignuća i doprinosa od osobitog značenja u domeni kulture i društvenih

Uz već spomenute nagrade, članicama Aktiva crvenog križa Matulji Elini Ivanić, Vilmi Jardas i Antici Smaila radi postignuća i doprinosa od osobitog značenja u domeni društvenih djelatnosti dodijeljen je Grb Općine Matulji za 2021.

Zahvalnice za dugogodišnju suradnju dodijeljene su novopečenim ‘penzićima’- Jeleni Stepić, Biserki Gadžo, Heleni Stanić i Borisu Babiću.

Izvor: Tekst i fotografije poduckun.net