Park prirode Učka slavi 24. rođendan

U subotu, 20. svibnja, Park prirode Učka obilježit će rođendan Parka i drugu godišnjicu otvaranja Centra za posjetitelje Poklon. Tim povodom ulaznice za posjet muzejskom postavu bit će snižene 50% te će za posjetitelje biti organizirano besplatno stručno vođenje, priopćeno je iz JU Park prirode Učka.

“Područje planine Učke i dijela visoravni Ćićarije proglašeno je parkom prirode 19. svibnja 1999. godine.

Vrijednosti, zbog kojih ovo područje zaštićeno, poznate su već odavno, a leže u njegovom reljefu i neposrednoj blizini mora, što je uvjetovalo razvoju specifične klime te bujne šumske vegetacije. Tome valja dodati bogata livadna i druga antropogena staništa na kojima obitavaju brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Prirodna i kulturna baština Parka prirode Učka prezentirana je na moderan i interaktivan način u muzejskom postavu Centra za posjetitelje Poklon. Kombinacijom multimedijalnih i tradicionalnih izložaka, u specifično dizajniranom prostoru, ispričana je priča o povijesti i sadašnjosti najvažnije planine na ovom području te je prikazano bogatstvo prostora, koje odavno privlači brojne posjetitelje, koji ovdje pronalaze bijeg od urbane vreve.

Uz prigodne cijene ulaznica, gosti Parka prirode Učka i Centra za posjetitelje Poklon, u subotu će moći upoznati obilježja Učke i Ćićarije kroz besplatna stručna vodstva muzejskim postavom, u 10:30, 12:00 i 13:30 sati. Nakon toga posjetiteljima preostaje otkriti isto u prekrasnoj prirodi ovog zaštićenog područja”, navodi se u priopćenju.

Tekst: Novi List

Slike: web

office@lisina-avantura-matulji.hr