POZIV NA 2. SASTANAK “ZELENE” MREŽE PGŽ

Ispred operativnog koordinatora Zelene mreže PGŽ osnovane u okviru projekta CO-GREEN, kojeg u Hrvatskoj provode Filozofski fakultet u Rijeci i Udruga Žmergo, pozivamo sve postojeće članove kao i one koji to tek žele postati (stoga, slobodno proširite vijest, prijavnicu i poziv), na drugi sastanak Mreže kojem će domaćin biti  LISINA AVANTURA MATULJI, Udruga za promicanje zdravog života, zaštite prirode, aktivnosti i vještine boravka u prirodi, a koji će se održati

u subotu, 03. lipnja 2023. u Planinskom domu “Stanko Jurdana” (Lisina) s početkom u 9,30 sati.

Na temelju interesa i povratnih informacija iskazanih na osnivačkom sastanku održanom 29. ožujka 2023. u prostoru Društvenog centra Drenova, našem prvom domaćinu, pripremljen je drugi sastanak sa sljedećim predloženim dnevnim redom, odnosno programom. 

Program

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA SASTANKU

Ispunite obrazac prijavnice kako bismo znali vaše prehrambene preferencije kao i potrebu za refundacijom putnog troška. 

KAKO DOĆI DO LISINE?

Najbolji put za dolazak do Lisine je cestom u smjeru Matulji – Zvoneća – Škrapna. Po dolasku u Zvoneće uključiti GPS navođenje (upisati Planinski dom Stanko Jurdana) ili pratiti tabele Lisina. Ovaj pristup je najbolji zbog kvalitete ceste. Do samog Doma ima cca 1800 m dobro održavanog makadama.

PUTNI TROŠKOVI ZA SUDJELOVANJE

Budući mrežu čine članovi iz različitih mjesta naše Županije, svjesni smo pitanja troškova nužnih za prijevoz do mjesta održavanja, stoga vam nudimo mogućnost refundacije troškova za koje molimo da nam iskažete potrebu kroz online prijavni obrazac. Zbog racionalizacije svih resursa, pa tako i financijskih, potičemo vas na zajedničko putovanje automobilom gdje god je to moguće pa slobodno koristite WhatsApp i Google grupu za komuniciranje dogovora tko je u mogućnosti koga povesti.

Refundacija troškova će se izvesti na temelju putnih naloga o čemu ćemo vas detaljno informirati na licu mjesta.  

PRIJAVE ZA UČLANJENJE U MREŽU 

Za prijavu i iskaz interesa za učlanjenje u “zelenu” mrežu PGŽ potrebno je ispuniti online prijavnicu.

INFORMACIJE

Sve informacije dostupne su na web stranici Udruge Žmergo, a eventualna pitanja slobodni ste postaviti na info@zmergo.hr i/ili 095 87 05 423.

UKRATKO O PROJEKTU

CO-GREEN je naziv europskog projekta u okviru programa “Citizens, Equality, Rights and Values” kojeg provodi konzorcij sveučilišta, ustanova i organizacija iz Poljske, Italije, Grčke i Hrvatske, a koji ima za cilj  osnažiti i potaknuti lokalnu zajednicu na osmišljavanje i sudjelovanje u izvedbi održivih praksi koje utjelovljuju vrijednosti Europskog zelenog plana. U Hrvatskoj, za aktivnosti koje se odvijaju na području Primorsko-goranske županije, zaduženi su partneri – Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Udruga Žmergo. Projekt Community-based action for a green transition (CO-GREEN) provodi se uz financijsku potporu Europske unije u okviru programa Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) u ukupnom iznosu od 414.340,00 €.

office@lisina-avantura-matulji.hr