Matuljci priželjkuju revitalizaciju Lisine i povratak bezbrižnih okupljanja u prirodi, pa su osmislili novu manifestaciju “Na Lisinu k’o nekad” koju su na samom početku makadama koji vodi za Lisinu, najavili matuljski načelnik Vedran Kinkela u društvu zamjenika Eduarda Baćića, te Mauro Staraj.

Ova fešta za sve generacije i za cijelu obitelj održat će se u subotu, 4. svibnja ispred Planinarskog doma “Stanko Jurdan”‘.

Poticaj za organizaciju ovakvog događanja je nostalgija koju velik broj stanovnika matuljskog i šireg liburnijskog kraja osjeća prema prvomajskim proslavama na ovom kultnom mjestu.

Na Lisini se roštiljalo, sviralo i pjevalo te se mnogi i danas sa smiješkom na licu prisjećaju uspomena na to doba.

Danas je dio doma obnovljen i Lisini se polako vraća stari sjaj, a premijerna manifestacija će se prigodno održati vikend nakon obilježavanja Međunarodnog praznika rada.

Na svom koncertu na Lisini, Mauro Staraj će premijerno izvesti i novu pjesmu, posvećenu upravo Lisini i svim lijepim trenutcima iz mladosti koji ga vežu uz ovo mjesto.

Tijekom cijelog dana, od 10 do 19 sati, svi zainteresirani moći će uživati u bogatom programu. Već od jutra, najmlađi će moći uskočiti u veliki gumeni grad.

U 12 sati kreće podjela 500 porcija tradicionalne prvomajske hrane – fažola te jednog pića po osobi.

U 13.30 kreće predstava za djecu i odrasle “Famozni cirkus Marka Klauna”, a od 15 do 17 sati slijedi zabava uz nastup Maura Staraja & La Bande. U slučaju loše prognoze, svi će na vrijeme biti obaviješteni o mogućim promjenama.

Izvor: Novi List

office@lisina-avantura-matulji.hr