Lisina Avantura iz Matulji  je u fazi provedbe projekta: EDUKACIJSKA RADIONICA NA TEMU ZAŠTITE OKOLIŠA I BORAVKA U PRIRODI financirana od strane MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA. 

Partner udruzi Lisina Avantura na ovom projektu je OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” iz Matulja sa ravnateljicom Astrid Massari, te Općina Matulji. Do sada smo u sklopu projekta nabavili dio potrebne opreme za održavanje radionica, kao i edukativni materijal. Dogovoreno je održavanje edukativnih radionica tijekom travnja i svibnja.

Edukacijska radionica na temu zaštite okoliša, održivog razvoja i boravka u prirode Projekt je podijeljen u tri cjeline:

1.-Edukacijska radionica na temu zaštite okoliša i boravka u prirode, teoretska nastava koja se odvija u osnovnoj školi, prilagođena zasebno nižim razredima ( do 3.razreda ) i višim razredima.
Cilj je učenike upoznati sa  osnovama ponašanja i boravka u prirodi,osnovama zaštite okoliša

2.-Edukacijska radionica na temu zaštite okoliša i boravka u prirode, nastava u prirodi. Učenici provode školski dan u Zaštićenom krajobrazu Lisina i stječu praktične vještine zaštite prirode, sudjeluju u akciji zaštite okoliša , upoznaju pravila ponašanja u prirodi i osnovne vještine boravka u prirodi, upoznaju  znamenitosti  Zaštićenog krajobraza Lisina Nastava u prirodi planira se u terminu školske godine.

3.-Edukacijska radionica na temu zaštite okoliša i boravka u prirode, posjet PP Učka
– Centar za posjetitelje Poklon. Uloga Centra je kroz edukaciju i multimedijalno iskustvo podići svijest učenika o važnosti prirode i potrebe njene aktivne zaštite Posjet PP Učka planira se izvoditi u terminu školske godine.

office@lisina-avantura-matulji.hr