Na uvježbavanju su sudjelovali pripadnici postrojbi civilne zaštite i povjerenika Civilne zaštite iz sedam jedinica lokalne samouprave Primorsko goranske županije odnosno iz Rijeke, Opatije te Viškova, Kostrene, Čavli, Matulji i Mošćeničke Drage.

Šapjane – Prema godišnjem planu vježbi Područnog ureda civilne zaštite Rijeka na poligonu Centra za obuku spasilačkih službi u Šapjanama provedeno je uvježbavanje. Na uvježbavanju su sudjelovali pripadnici postrojbi civilne zaštite i povjerenika Civilne zaštite iz sedam jedinica lokalne samouprave Primorsko goranske županije odnosno iz Rijeke, Opatije te Viškova, Kostrene, Čavli, Matulji i Mošćeničke Drage. Na vježbi je sudjelovao i član Udruge Lisina Avantura koji je ujedno i  stožera Civilne Zaštite Općine Matulji 

Uvježbavanje se provelo na temu mogućeg potresa ili požara otvorenog prostora. Navedene jedinice lokalne samouprave u svojim planskim dokumentima (Procjene ugroženosti i Planovi djelovanja CZ) imaju razrađena operativna postupanja u koje su uključene postrojbe i povjerenici Civilne zaštite pa se ovim uvježbavanjem želi podignuti operativna spremnost ovih snaga sustava civilne zaštite kao i uskladiti njihovo djelovanje s temeljnim operativnim snagama. Instruktori na radnim točkama su upravo pripadnici temeljnih operativnih snaga sustava Civilne zaštite iz njihovih jedinica lokalne samouprave, a sve s ciljem kako bi se uvježbalo njihovo zajedničko djelovanje u slučaju velikih nesreća i katastrofa. Posjetili smo Šapjane te vam donosimo video prilog u kojem su nam naši sugovornici pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka, Matko Škalamera, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Đana Pahor i Gordan Filinić zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija ispričali što je danas ovih sto polaznika naučilo na tečaju.

office@lisina-avantura-matulji.hr