22.rujan 2022. piše Marina Kirigin

RUKAVAC – Lisinska cesta koja spaja Rukavac i Lisinu, a koja je najvažnija cesta i jedna od tri prilaza kojima se može doći do ovog matuljskog izletišta, do kraja rujna biti će obnovljena.

Naime, duže od pet godina ova je cesta bila izvan upotrebe, nije se održavala, bila je izvan funkcionalne ispravnosti te se njome moglo voziti samo na vlastitu odgovornost. Do Lisine se proteklih godina moglo doći jedino zaobilaznim putevima, cesticom preko Muna ili onom preko Zvoneća. S obzirom na angažman Udruge Lisina Avantura Matulji, čiji članovi pokušavaju revitalizirati prostor Lisine, matuljske vlasti odlučile su uložiti u popravak ove ceste, njezino nasipavanje i ravnanje, kako bi ova nekad omiljena rekreativna zona Matuljaca bila lakše dostupna.

Ulaganje Općine Matulji u obnovu Lisinske ceste iznosi 250.000 kuna, a sredstva u proračunu osigurana su na poziciji održavanja prometnica. Naime, Općina Matulji brine se o oko 150 kilometara cesta, za održavanje kojih je u proračunu osigurano oko 2 milijuna kuna.

office@lisina-avantura-matulji.hr