U subotu, 08.listopada ove godine održati će se Dan otvorenih vrata Zaštićenog krajobraza Lisina. Lisinu, koja je godinama bila zanemarena i zaboravljena, stariji naraštaji pamte po sportskom druženju i okupljanjima svih generacija.

Glavni događaj biti će kros utrka rekreacijskog karaktera za sve naraštaje i u tri kategorije. Prijave za utrku primaju se od 09,00 do 10,30 a prvi start ispred Doma Lisina, gdje se odvija i bogat program, je u 11,00 sati.

Osim utrke, u organizaciji Triatlon kluba MatuljIi na Lisini će se prirodu pa će tako u organizaciji Udruge Lisina Avantura svu logistiku oko utrke vršiti Moto klub Extreme Enduro Liburnija i Učka Quad, ali će ujedno i prezentirati ove sportove tako da će se moći razgledati motori i quadovi.

Zastupljen je i konjički sport pa će tako u programu sudjelovati i Konjički klub Adria iz Lisine, Ranč Anđeli iz Bregi koji će biti zadužen za rekreativno jahanje dok će Konjički klub Ana iz Senja dovesti kočiju kojom će se moći provozati i djeca i odrasli i to besplatno. Gost manifestacije će biti i Offroad klub 4X4 Uspon iz Klane koji su vjerni sudionici ove manifestacije, a moći će se ići na terensku turu vozilima kako bi se bolje upoznali ljepotama Lisine. Na samoj manifestaciji će biti prikazana i izložba “Lisina u Srcu”.

Izvor: poduckun.net

Fotografije: arhiva Udruge Lisina Avantura Matulji

office@lisina-avantura-matulji.hr