O PROGRAMU:

Glavna aktivnost manifestacije je KROS  u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Utrka organizirana za sve natjecateljske uzraste u dobi od 6 do 66, ali i starije koji se dobro osjećaju za takvu vrstu rekreacije.

Trkači će startati u tri uzrasne kategorije, a prvi start bit će u 11 sati ispred doma Lisina. Prijave natjecatelja kreću u 9 sati.

Trčat će se na kružnoj stazi, najmlađi će prelaziti dionicu dugu 500 metara, kadeti oko 2 kilometra, a juniori i seniori oko 5 kilometara. Proglašenje pobjednika zakazano je u 13 sati.

U sklopu programa koji će se odvijati pred domom Lisina,  posjetitelji će se moći okušati i u konjičkom sportu, provozati terencima, upoznati s enduro motorima ili samo uživati u boravku u prirodi. To će im omogućiti Konjički klub Adria i Ranč Anđeli iz Bregi, koji će ponuditi rekreativno jahanje. Najmlađi će se moći provozati i u kočiji Konjičkog kluba Ana iz Senja.

Za prezentaciju enduro motora biti će zadužena novoosnovana udruga Extreme enduro Liburnija, a svoje limene ljubimce prezentirat će i Učka Quad te Off road klub »4×4 uspon«, koji će ponuditi i vožnju terenskim vozilima.

Na prostoru ispred doma biti će postavljena  izložba fotografija »Lisina u srcu«.

Svi ponuđeni sportsko-rekreativni sadržaji besplatni za posjetitelje.

Posjetitelji na Lisinu mogu doći i Lisinskom cestom koja iz Rukavca vodi do ovog nekad omiljenog okupljališta Matuljaca. Makadamski put dugačak gotovo šest kilometara je obnovljen i prohodan,  Uz navedeni put postoje još dva alternativna pravca za dolazak do doma Lisina.

office@lisina-avantura-matulji.hr